rondje atlantische oceaan

Dag 8

23-06-2015 13:32

dinsdag 23 juni, positie 47-20N 014-28W, tijd 0945UTC.
Gisteren de laatste uren met de motor gedraaid. We hebben nog diesel om een uur of 10 te motoren maar dat hebben we nodig om iedere dag de batterijen op te laden en om een haven aan te lopen. Vannacht gingen we dan ook met maar 2.5-3 knopen vooruit. Zeilen klapperen dan soms en dat is een vervelend geluid....gaat er niets stuk?, schiet steeds door mijn hoofd bij weer een grote klap. Gelukkig kwam er vanochtend wat meer wind (die er volgens de GRIB files niet zou zijn) en komen we weer met 5 knopen in de goede richting.

De zwaluw heeft het schip weer verlaten. Na 1 avond in een warm hokje met wat eten en drinken begon de zwaluw weer rond te fladderen in het mandje van Sale en heeft Marjolein haar weer vrijgelaten. Voordat ze vertrok zat ze nog even op de hand van Marjolein, piepte 2 keer en vloog weg. 'Bedankt'...zullen we er maar van maken. Sale heeft gelukkig niets gemerkt van de zwaluw, alleen haar mandje begon ze opeens weer aan te ruiken.

Marjolein lag vannacht ziek te kooi, koorts, koud, spierpijn, hoofdpijn... We denken een griep! Het gaat nu weer wat beter dus het ergste is voorbij. Misschien kwam het nog door de koorts dat ze vannochtend weer een walvis zag, ik lag natuurlijk nog in mijn bed en tegen de tijd dat ik buiten stond was de walvis alweer weg. Dat is de 2de keer dat dit zo gebeurd.