rondje atlantische oceaan

Tobago Cays

12-03-2015 15:57

Na ons avontuur op Union Island moesten we weer tot rust komen. We konden geen betere plek hiervoor bedenken dan de Tobago Cays. Witte stranden, azuurblauw water, palmbomen en flip flops, kortom paradijs. We hebben de vorige keer ook al het eiland bezocht met de leguanen, maar omdat de batterij van mijn camera leeg was kon ik niet de perfecte foto maken. Ook hebben we geen mooie foto van een rog kunnen nemen. Ik had dus nog een missie. Wat het extra leuk maakte was dat zowel de Yemaja als de 

Vrijbuiter ook naar de Tobago Cays zouden gaan. Tegen het einde van de middag lieten we ons anker vallen in het helder blauwe water, Stephan is het water in gesprongen om het anker te controleren en kwam al meteen een gigantische rog tegen. Op Petit Bateau zijn we wat gaan drinken samen met de andere bemanningen en ook hier kwamen we nog een Nederlandse boot (Ocean Viking) tegen die ook chartert. Maarten, de schipper heeft momenteel zijn boot te koop staan omdat hij toe is aan een nieuw hoofdstuk in zijn leven. Mocht iemand van jullie thuis nou denken dat is wat voor mij. Dan zou ik zeggen niet denken, maar doen! Het is een 60 voet schoener. Op dit moment had Maarten geen gasten, maar waren zijn ouders op bezoek. Met drie Nederlandse charterboten en wij, werd het een echte Hollandse avond op Petit Bateau. De avond was super gezellig en wel voldaan kropen we dan ook ons bedje in. De volgende ochtend zijn we gaan snorkelen, heb ik mijn foto van de rog kunnen nemen en daarna zijn we samen met Monique, joke en Steven op het strandje gaan liggen.

Terwijl wij daar liggen worden twee mannen worden op het strand afgezet met een gigantische lading spullen. De twee mannen zijn netjes gekleed in het zelfde tenue, zwarte driekwarts broek en een blauw shirtje met lange mouwen en zijn afkomstig van een superjacht die iets verder ten anker ligt. Ze zoeken een mooi plekje op het strand uit en beginnen de stoeltjes neer te zetten. Precies even ver bij elkaar vandaan. Tafeltjes komen er bij te staan die natuurlijk netjes recht worden neer gezet. En op de handen en knietjes word het strand aangeharkt. Scherpe stukjes worden verwijderd . Wij zien dit tafereel voor ons en moeten toch eigenlijk wel een lachen. Maar zijn ook erg benieuwd wat voor mensen er gaan zitten op die zes stoeltjes. De snorkelspullen worden netjes tegen de boom aan gezet en de koelboxen staan klaar. Dan komt de zonnebrand op tafel en de kleedjes worden neer gelegd. Dan roepen ze via een oor telefoontje op dat ze gereed zijn en zien we hun bijbootje in de verte aankomen met de gasten. Monique is erg  nieuwsgierig en loop dan ook brutaal vlak voor de stoeltjes langs, het blijft gewoon een openbaar strand natuurlijk. Bij zich hebben ze hun personal assistent die zich netje op de achtergrond houd.  Stephan heeft hun jacht op internet opgezocht en als jij nou ook zo verwend wilt worden dat kan! Voor maar 538.000 dollar (je leest het goed) per week kan ook jij dit jacht huren. Aan het einde van de middag zijn we naar Baradel gevaren om daar de perfecte foto van een leguaan te maken. Het eiland is erg klein en het stikt er van de leguanen en landschildpadden, moeilijk was het dus niet! Mijn missie is geslaagd! In de avond zijn we wederom gaan BBQ-en met de vrijbuiters. Deze avond hebben we het iets rustiger aan gedaan, maar het was zeker niet minder gezellig.