rondje atlantische oceaan

Barbados: Grotten, zeilregatta en onderwaterleven

28-01-2015 07:28

 

Barbados heeft een erg aangenaam klimaat. Het is er altijd 30 graden (plus of min 2). Snorkelen werd dan ook een leuke hobby en we hebben van alles gezien.

Maar een rog en een Flying gunard waren toch wel bijzonder. De schildpadden hebben we zoveel gezien dat het bijna gewoon werd. 

De grootste schilpad was echter George (zo hebben wij hem maar genoemd) die in een wrak woont, vlakbij onze boot. Toen we een keer aan het snorkelen waren met de Volonte zwom George midden tussen ons in en konden we hem aanraken voordat hij weer een hap lucht nam en naar de bodem verdween.

 

 

 


 

 

Op zondag 18 januari zijn we naar Harrisons cave geweest. Doordat Barbados ontstaan is uit koraalrif en niet door een vulkaan, heeft de regen in de loop der eeuwen het kalksteen opgelost en zijn er onder de grond grote grotten ontstaan. Ondergrondse watervalletjes, meertjes, stalagmieten en stalagtieten en nog veel meer. Marjolein en ik houden wel van een uitdaging en na veel wikken en wegen (kost toch weer 200 BD) hebben we besloten om de Ecotour te doen. Wandelend de grot in, omhoog en naar beneden klauteren, door het water heen waden, naar beneden glijden door de modder en kruipend door de smalle gangen heen komen. Wat super gaaf lijkt ons dit om als echt ontdekkingsreizigers door de grot heen te gaan. Helaas, we hadden moeten reserveren. Dus inplaats van eco-avonturiers, worden we nu gewone toeristen die samen met tientallen iets te dikke Amerikanen met witte sportschoentjes en witte sokken aan in een treintje naar beneden rijden en zittend alles kunnen aanschouwen. 

De avond sluiten we af in de Cruising club op het strand, met een hapje en een drankje en een potje tafelvoetbal. Deze avond is echter nog niet voorbij en ons volgend avontuur begint alweer, want er is een zeilregatte aan de gang en 1 van de boten zoekt nog bemanningsleden. Na veel heen en weer gekletst besluit ik (Stephan) om maandag mee te varen met Jason en Amy (en nog 3 anderen) met hun 24ft zeiljachtje. De MOUNT GAY Barbados Rum Regatta is een populaire race en veel verschillende klasses doen dan ook mee. Jason blijkt een uitstekende zeiler en hij verdedigd met verve zijn 2de plek. In de eerste race op maandag worden we 4de en de tweede race wint hij overtuigend. Toch weer heel wat anders: zeilend de oceaan over of meedoen aan een zeilrace.

Ook Eric, Thomas en Jepser doen mee met de Regata, maar dan op de Tres Hombres die op woensdag een rondje Barbados probeert te zeilen. De Tres Hombres is een zeilend vrachtschip zonder motor die rum en chocolade op een fair trade manier transporteert. De kapitein is een Nederlander Arjan en hij is ook een van de initiatiefnemers van dit project. Het gaat goed met de Tres Hombres want volgend jaar willen ze de 2de boot laten gaan varen.

De rest van de week staat in het teken van herstelwerkzaamheden aan onze boten, boodschappen doen, opruimen en natuurlijk snorkelen. Vrijdag 23 januari wordt het dan ook weer tijd om verder te gaan naar Saint Vincent en de Grenadines. Volgende stop: Bequia het eerste eiland van de Noordelijke Grenadines.