rondje atlantische oceaan

Beaulieu spreek uit Bjoelie

13-07-2014 19:25

Van Isle of Wight was het een kort stukje naar de Beaulieu River. We voeren 's avonds de rivier op met heerlijk rustig weer en een mooie zonsondergang. Dit maakte de rivier nog mooier, maar de schoonheid was zo ook wel te zien. Wat een pitoresk gebied is dit. We hebben hier 2 nachten aan een boei gelegen en 1 nacht aan een ponton in de rivier, vlakbij Bucklers Hard. Woensdag 9 juli zijn we met de bijboot naar het dorpje Beaulieu gevaren (een stuk de rivier op) en zijn vanaf daar naar New Forest gewandeld. Natuurlijk moesten we daar even naar toe want er lopen ongeveer 3000 New Forest Pony's los rond en Marjolein hoopte dat ze een paar kon zien. Dat is wel gelukt want uiteindelijk kwam een groepje met ons meelopen. 

Toen we terugkwamen in Beaulieu hing de bijboot aan de kade vast zonder water eronder. We hadden ons nog afgevraagd hoe sterk het water zou dalen, dat was nu wel duidelijk geworden. Met wat sjouw en duw werk zijn we weer in de rivier terecht gekomen en konden we weer terug naar de Batjar. Snel wat eten en omkleden en op zoek naar een pub in Bucklers Hard om Nederland tegen Argentinie te zien. Aardig dat de manager kwam vertellen dat ze gingen sluiten, net op het moment dat de penalties begonnen. Toen duidelijk werd dat niemand weg zou gaan ging hij met een teleurgesteld gezicht weer achter de bar staan, wij vertrokken 10 min later ook met een teleurgesteld gezicht. Donderdag 10 juli vroeg op pad gegaan, ditmaal wandelend langs de rivier naar Beaulieu en iets verder naar het Nationale Motor Museum. Dit is een park op het landgoed van de 2de graaf Montagu van Bjoelie, waar hij een Motor Museum heeft gebouwd, zijn kasteel te bezichtigen is en een abdij uit het jaar 1250 staat. Gevarieerd park dus, maar wel leuk om een dagje in door te brengen. In het Motor museum staan ook de restanten van auto's die door Top Gear zijn gebruikt en misbruikt. 

 

Die avond lagen we aan een ponton aan de rivier, wat extra gezellig werd door een groep oudere Engelsen die met elkaar een zeiltocht aan het doen waren en nu een Sundowner aan het drinken waren. Eigenlijk niets meer dan met een paar flessen wijn de zon gedag zeggen. Ze waren wel benieuwd naar die Nederlanders die ook aan de ponton lagen. Gelukkig brachten wij nog wat wijn mee, want die van hun was al op. 

Na deze gezellige afsluiting van de Bjoelie river werd het tijd om gedag te zeggen en de volgende ochtend verder naar het Westen te varen. Op naar Poole, Weymouth en uiteindelijk Dartmouth. De Beualieu River is echt een aanrader voor iedereen om een keer te bezoeken, maar waaarschijnlijk komen we nog wel op meer plekken waar we dit gaan zeggen!