rondje atlantische oceaan

Kombuispraat

21-05-2015 15:16

positie 32-59N 61-42W 21 mei 0715 lokale tijd. We hebben weer leuke reacties gehad op onze site. Echt top dat jullie zo meeleven. Ook de familie, vriendin en vrienden van Brandt hoop ik dat ze ons blijven volgen. Brandt is nu aan het inslingeren op de Volonte, maar helaas zien we ze al niet meer. Verder vroeg Martin wat wij zoal eten! Zowel op de reis van Sint Maarten naar Bermuda als nu ben ik de chefkok. Dat heb ik dan van mijn vader overgenomen. Met behulp van een kookboek van Jamie Oliver (15 minutes) lukt het aardig om iets lekkers op tafel/schoot te zetten. Zoete aardappelpuree met boontjes en Cajunkip, Gehakt met linzen met rijst en boontjes. Afbakbroodjes met spaghettisauce (leftover) met plakje kaas, tomaten, ui en paprika (heerlijk pizza broodje), blik chiliconcarne (kant en klaar) met rijst, salade van gegrilde mais, tomaten, rode ui met wederom de zoete aardappelpuree en een stukje biefstuk, cajunrijst met varkensvlees in BBQ sauce, Nasi, gewokte groente met reepjes biefstuk in terriyakisauce met rijst en natuurlijk de eigengemaakte spaghetti. Wat we niet veel klaarmaken is brood (slechts 4 keer de hele reis), meestal eten we de leftovers van het avondeten als middagmaaltijd. Met Brandt was dat even anders want dan was het avondeten meestal volledig op. Toen hebben we iets meer afbakbroden gebruikt. Ook eten we zo nu en dan een noedelsoepje, daar gooien we stukjes prei, gebakken ui, courgette of paprika om het wat steviger te maken. De eerste 2 dagen van deze oversteek hebben we spaghetti gegeten. Is makkelijk klaar te maken en eet makkelijk weg. Ook hebben we nu veel minder verse groenten en fruit meegenomen dan bijv vanuit de Canarische eilanden. Dat kwam ten eerste omdat het zo duur was op Bermuda en ten tweede omdat wij nog voor 30 dagen blikvoedsel hebben. Het wordt deze dagen dus iets meer blik eten dan daarvoor. Ook denk ik dat wij ons op de Canarische eilanden mee hebben laten voeren door de gekte die daar is. De ARC vertrekt vanaf Las Palmas met 250-300 zeilboten dus alle groenteboeren proberen daar iets van mee te pikken. Wat me wel is opgevallen is dat als je thuis iets niet eet of drinkt, je dat hier ook niet doet. Lang houdbare melk is zoiets of doperwten uit blik. Misschien heeft iemand nog een makkelijk recept voor ons, dat hoor ik dan graag.