rondje atlantische oceaan

River Dart en Plymouth

29-07-2014 22:47

 

Waar waren we gebleven? Oh ja, een weekje klussen terwijl wij bij de Naval College lagen aan de river Dart. Dus het weekend van 19 en 20 juli hadden we wel wat ontspanning verdiend! Op zaterdag hadden we een onstpannen dag op de boot. Beetje het dorp ingelopen, boodschappen gedaan en 's avonds zelfs even op de school naar de Fitness ruimte geweest. Lekker om weer even bezig te zijn, ik had zelfs 's ochtends al even hardgelopen. 's Avonds zitten we wel eens een aflevering van Dharma and Greg te kijken op You Tube. Gewoon als ontspanning en omdat iemand wel eens gezegd heeft dat wij daar een beetje op lijken! Gelukkig is het een TV serie, want met zo'n gek mens zou ik niet kunnen samenwonen (auuu!). 

Zondag zijn wij met de Dhingby naar Dittisham gevaren, iets verder de river Dart op. Vanaf daar zijn we door het Engelse Countryside gelopen richting Tuckenhay. De omgeving was wel aardig, maar wij zijn nu al een beetje verwend dus we merkte na afloop dat we bijna geen foto's hadden gemaakt (alleen van mij huppelend in een weide). In Tuckenhay even bij de Malsters Arms iets gegeten en gedronken en nog geschuild voor een regenbui. Tijdens het wandelen viel mij op dat Marjolein wel iets meer op Dharma lijkt dan ik doorheb: wij hebben onderweg een vlinder vrij gelaten, iedere koe gedag gezegd en bijna een oude stier gered. 

Maandag was weer een werkdag dus vroeg uit de veren om de boot gereed te maken voor vertrek. Er was eigenlijk in het weekend heel slecht weer voorspelt dus dat was de hoofdreden dat wij zijn blijven liggen. Bijna een hele week ten gast bij de BRNC, dank collega's! De adjudant, Skip, die de baas is van alle bootjes kwam nog even kijken en was verbaasd dat wij er nog steeds waren. Helaas hebben we geen goede cadeautjes meegenomen uit Nederland (flesje Jenever, of Delfts blauwe klompjes), om hem en zijn crew te bedanken, dus daar gaan we nog naar op zoek in Plymouth. Om 1600 uur zijn wij eindelijk vertrokken uit Dartmouth, raar dat je dan een gevoel krijgt dat je echt weg wilt, terwijl ik soms 's ochtends buiten zat te ontbijten en dan uitkeek over een glooiend landschap, met een stoomtrein die met zijn stoomfluit iedereen ontwaakt in het dal. Heel wat anders dan Nieuwpoortslaan 121 in Alkmaar, ook mooi hoor, maar toch anders. Aangezien het al laat was zijn we na een paar uur zeilen gestopt in Salcombe! Hier moeten we nog een keer naar toe, want nu was het naar binnen varen, aan een boei afmeren, slapen en de dag daarna vroeg weg naar Plymouth. 

Plymouth, bekend bij vele marinemensen die deze blog lezen! Nu is het toch anders als je met je eigen zeilboot Plymouth binnenvaart of met een marineschip. Het is ook anders als je dit doet als het mooi weer is en het niet ergens midden in November is voor een 6 weekse afstraffing. De marina lag direct naast de Barbicans, een oud gedeelte van de stad waar nu veel restaurants en kroegjes zijn. Lekker gegeten en 's avonds naar de film, want dat zal dadelijk wel lastig worden als we in Spanje of Marokko zijn. Woensdag stond in het teken van eten maken voor Steve en Carol. Die kwamen nog even langs om een pakketje (dank je Evianne) af te geven. Ook Jacqueline Ridder (een oud collega van Marjolein) vergrootte de feestvreugde. Marjolein had een lekkere cocktail gemaakt en ik een heerlijk Jamie Oliver gerecht! Na het eten nog snel even de was opgeruimd en toen namen Steve en Carol ons nog de Barbicans in (Gog and Mogog), altijd makkelijk wanneer je onder de hoede bent van een local. 

Donderdag moesten we toch nog even naar Dartmoor om de Dartmoor Pony's op te zoeken. Met de bus en een lift kwamen we rond 1400 uur in Princetown aan. Vanaf daar een paar uur gaan wandelen en genoeg pony's gezien (ook weer koeien!). Ook een groepje mariniers die daar wat oefeningen aan het doen waren. Het waren Engelse mariniers, maar er zaten 4 Nederlanders in de groep. Heel even vluchtig met ze kunnen praten. Het was de eerste week van de hun Mountain leader opleiding. Ik denk een van de zwaarste opleidingen binnen defensie, althans dat zegt iedereen die ik ken die de opleiding gedaan heeft. Ze zagen er al vermoeid uit en het was pas de eerste week. (https://www.eliteukforces.info/royal-marines/mountain-leaders/). Hoe anders ziet hun jaar eruit ten opzichte van dat van ons. 

Ondanks dat we het erg naar ons zin hadden in Plymouth begint het gevoel dat wij weg willen steeds sterker te worden. En met weg, bedoel ik: weg uit Engeland en de golf van Biscaje over! 4 tot 5 dagen zeilen en dan hopelijk in La Coruna aankomen. We kunnen niet veel langer wachten want in augustus kan het weer slecht zijn. Dus op weg naar Falmouth! De laatste klussen en dan het weer afwachten! Wat zal de Golf van Biscaje ons brengen? Spannend!